Εστίασε την προσοχή σου στο να θυμάσαι

Η προσοχή είναι ο πολυτιμότερος πόρος στον οποίο αξίζει να αφιερώσουμε την ενέργειά μας, για να κάνουμε όσα θέλουμε πράξη.

Αν θέλεις να βελτιώσεις τη μνήμη σου, η ικανότητα να εστιάζεις την προσοχή σου κάπου για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι σίγουρα κάτι στο οποίο αξίζει να επενδύσεις.

Συγκεντρώσου σε μία εργασία κάθε φορά και απόφυγε όσο μπορείς το multitasking, καθώς έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις γνωστικές μας ικανότητες. Φρόντισε να είσαι παρών σε ό,τι ανέλαβες να κάνεις, βάζοντας ως στόχο να βελτιώσεις την ταχύτητα και την ποιότητα της απόδοσής σου.

Μιας και ο βασικός σου στόχος είναι να συγκρατείς όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, χρειάζεται να επαναπροσδιορίσεις τον βαθμό προσήλωσης που έχεις όταν κάνεις κάτι. Παρατήρησε όλα όσα σε εμποδίζουν από το να παραμείνεις συγκεντρωμένος. Η προσοχή σου πρέπει να είναι ακέραια και η εστίασή σου να έρχεται φυσικά.

Εάν νιώσεις τον εαυτό σου να εξαντλείται ή να αποσπάται εύκολα, τότε μάλλον είναι πολύπλοκο για το μυαλό σου να συγκρατήσει πληροφορίες εκείνη τη στιγμή. Φρόντισε το περιβάλλον σου να είναι ήρεμο και να μην έχει ερεθίσματα που σου αποσπούν την προσοχή. Κάτι τέτοιο θα σε βοηθήσει να συγκρατήσεις τις πληροφορίες που μαθαίνεις καταβάλλοντας πολύ λιγότερο κόπο.

Δες ακόμα

Προτεινόμενο Audiobook

Auvril Tips

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *