Άκου

Στην καλύτερη των περιόδων, οι μήνες Ιανουάριος και Φεβρουάριος είναι συνήθως συνδεδεμένοι με στιγμές χαλάρωσης στο σπίτι. Με τις χαμηλές θερμοκρασίες και την εξάντληση των διακοπών να μεσουρανούν, κανείς δεν μπορεί να κατηγορηθεί για το ότι θέλει απλώς να περάσει ένα ζεστό και άνετο Σαββατοκύριακο.

Αλλά όπως μας δίδαξαν σχεδόν 2 χρόνια παγκόσμιας πανδημίας, ο χρόνος μπορεί να γίνει παραγωγικός και μέσα στο σπίτι. Αυτό ισχύει ειδικά, αν συνοδεύεται με την απόφασή μας για μία μικρή παύση και επανεξέταση της ζωής μας. Σε αυτό, η καλύτερη παρέα είναι το Think Again: Η δύναμη του να γνωρίζεις αυτά που δεν γνωρίζεις το οποίο μας μιλάει για το πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι στο να αγκαλιάζουμε το άγνωστο και τη χαρά του λάθους.   

Αποτελεί ένα ιδανικό σφηνάκι πρωινής έμπνευσης, μιας και μπορείς να το βρεις σε μορφή QuickLearn, αποκλειστικά στην Auvril.

Για όλες εκείνες τις στιγμές της επανεξέτασης που δεν είναι ευχάριστες, ο Mark Manson μας δίνει μία πιο υγιή οπτική στο αγχωτικό κλίμα της τοξικής θετικότητας που επικρατεί στη σημερινή εποχή: “Το κλειδί για να είμαστε πιο ευτυχισμένοι είναι να σταματήσουμε να προσπαθούμε να είμαστε “θετικοί” όλη την ώρα. Αντ’ αυτού, να γίνουμε καλύτεροι στον χειρισμό των αντιξοοτήτων.” Το The subtle art of not giving a fuck, θα σου προσφέρει στιγμές χιούμορ και την κατάλληλη τροφή για σκέψη, ιδανική για όλες εκείνες τις δουλειές του σπιτιού που περιμένουν να έρθει το Σαββατοκύριακο.

Αν λοιπόν αυτή η έμπνευση σε συνεπάρει και θέλεις κι άλλη, μπορείς να συνεχίσεις με το Unfu*k Yourself. Σε αυτό, ο Gary John Bishop, σου υπενθυμίζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο ότι το πρώτο και κύριο κλειδί για όλα είσαι εσύ. Η λίστα συνεχίζει με τον Άγγελο Ροδαφηνό να μας περιγράφει πως μπορούμε να γίνουμε και πάλι πρίγκιπες, επαναφέροντας στην ενήλικη ζωή μας την αυτοπεποίθηση και το θάρρος που είχαμε ως μικρά παιδιά.

Καθώς ξημερώνει Κυριακή, ήρθε η ώρα να μας δει και λίγο ο έξω κόσμος χωρίς τους υψηλούς ρυθμούς ταχύτητας της καθημερινότητας. Αυτό, δε σημαίνει όμως ότι δεν μπορείς να προετοιμαστείς κατάλληλα για τις μάχες που σε περιμένουν την ερχόμενη εβδομάδα. Φρόντισε να ξεκινήσεις λίγο νωρίτερα, ώστε να περπατήσεις καθώς πηγαίνεις να συναντήσεις την παρέα. Η πρότασή μας για τη διαδρομή είναι Η Τέχνη του Πολέμου, όπου μέσα σε μία ώρα και κάτι, μας διδάσκει πως να αποκτήσουμε στρατηγική σκέψη για να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο της καθημερινότητας.

Σε περίπτωση που σε συνεπάρει η φιλοσοφία, μπορείς να κλείσεις αυτό το Σαββατοκύριακο με τον Ηγεμόνα του Μακιαβέλι. Μέσα σε 1 ώρα και 14 λεπτά, ο συγγραφέας μας καθοδηγεί και πάλι σε ένα σημαντικό συμπέρασμα: Η αλλαγή που θέλουμε ξεκινάει από εμάς.

Καλό Σαββατοκύριακο, γεμάτο γνώση!

Φιλικά,
Η ομάδα της Auvril

Η Πρόταση του Σαββατοκύριακου

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *