Τα Audiobooks μπορούν να βοηθήσουν το περιβάλλον

Τα θετικά των audiobooks για το περιβάλλον

Τα audiobooks δεν χρησιμοποιούν χαρτί και επομένως απαιτούν λιγότερα δέντρα για να κατασκευαστούν.

Καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο και έτσι χρησιμοποιούν λιγότερο CO2 κατά τη μεταφορά και τη διανομή.

Απαιτείται λιγότερο φως για την ανάγνωση/ακρόαση ενός ebook/audiobook από ένα φυσικό βιβλίο.

Ας πάμε ακόμα παραπέρα

Ο ήχος μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για χρήστες με προβλήματα οράσεως ή οπτικής αναπηρίας, επιτρέποντας στο περιεχόμενο να είναι προσβάσιμο σε εναλλακτική μορφή, χωρίς να απαιτούνται συγκεκριμένα τεχνολογικά εργαλεία ή συσκευές.

Η παραγωγή ηχητικών βιβλίων γίνεται ολοένα και πιο βιώσιμη από την πανδημία, καθώς οι αφηγητές και οι παραγωγοί έχουν φορητές ρυθμίσεις ηχογράφησης και μπορούν συχνά να εργάζονται εξ αποστάσεως, επομένως η ενέργεια και οι πόροι που απαιτούνται για να συνεχίσουν να λειτουργούν τα στούντιο και να ταξιδεύουν οι άνθρωποι σε αυτά, μειώνονται, αν όχι εξαλειφθεί πλήρως.

Η δημοσιογράφος της SU Thérèse Barton λέει ότι η βιωσιμότητα είναι βασικό μέρος της διαδικασίας παραγωγής της: «Ο Covid ζήτησε περισσότερη ευελιξία στην προσέγγισή μας και η πλειονότητα των ηχητικών βιβλίων μας συνεχίζει να παράγονται εξ αποστάσεως, συχνά με κάθε συνεργάτη να εργάζεται σε διαφορετική τοποθεσία. Αυτό βοηθά να διατηρήσουμε ένα πολύ χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα για τα έργα μας.

«Η αξιοσημείωτη ανάπτυξη στην αγορά ήχου προέκυψε επειδή καλύπτει την ανάγκη για άμεσα προσβάσιμο περιεχόμενο και ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στους σκληρά πιεσμένους καταναλωτές να αναλάβουν πολλές εργασίες ή απλώς να απολαύσουν έναν εναλλακτικό τρόπο πρόσβασης σε ένα βιβλίο. Σε ένα ολοένα και πιο οικολογικό περιβάλλον, τα οφέλη και η βιωσιμότητα του ήχου σίγουρα θα συνεχίσουν να οδηγούν την επιτυχία του».

Περιβάλλον : Βιβλία VS audiobooks  

Τα audiobooks έχουν το χαμηλότερο αποτύπωμα από όλα. Πρώτον, δεν υπάρχει ανάγκη δημιουργίας φυσικού αντικειμένου όπως το βιβλίο. Μπορείτε απλά να τα ακούσετε στο τηλέφωνο ή το φορητό υπολογιστή σας.

Είναι αλήθεια ότι τα αρχεία ήχου είναι πιθανώς μεγαλύτερα από τα αρχεία κειμένου και η αποθήκευση δεδομένων έχει επίσης περιβαλλοντικό αντίκτυπο, αλλά αυτό αντισταθμίζεται πιθανότατα από το γεγονός ότι δεν απαιτείται φυσική μεταφορά ή αποστολή.

Όσον αφορά την ενέργεια, η φόρτιση της συσκευής σας κάθε μέρα που ακούτε το audiobook σας πιθανότατα δεν θα αυξήσει τόσο τη σπατάλη.

Συμπέρασμα

Κανείς δεν είναι τέλειος περιβαλλοντικός ήρωας και μικρές αλλαγές ήδη μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο. Είτε είστε πρόθυμοι να κάνετε μια μεγάλη αλλαγή είτε όχι, να θυμάστε: το πιο φιλικό προς το περιβάλλον αντικείμενο είναι αυτό που έχετε ήδη!

Auvril Tips

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *