Ψυχολογία των μαζών σε Ακουστική Μορφή

Εκεί όπου ξεκίνησε η “Ψυχολογία της Μάζας”

Έχεις παρατηρήσει ποτέ πώς ένα άτομο καταφέρνει να επηρεάσει ολόκληρη ομάδα ανθρώπων; Άλλες φορές, ακόμα και να χειραγωγήσει. Δε γίνεται με το ζόρι, το πλήθος το κάνει εθελοντικά. Αυτό δε γίνεται τυχαία. Ακόμη και ένα πλήθος έχει τη δική του ψυχολογία.
Ένα βιβλίο που μετράει πάνω από 100 χρόνια ιστορίας και υπήρξε η απαρχή αυτού που αποκαλούμε σήμερα “Η Ψυχολογία των Μαζών”. Ο Gustave Le Bon ήταν κοινωνικός ψυχολόγος, ο οποίος πέρασε τη ζωή του μελετώντας τα πλήθη. Καθώς ακούς αυτό το βιβλίο θα παρατηρήσεις ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα εδώ και αιώνες. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, πιθανότατα, δε θα αλλάξει ποτέ.
Όλες οι αρχές που περιγράφονται στο βιβλίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να χρησιμοποιούνται κάθε μέρα στη διαχείριση ομάδων ανά τον κόσμο. Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι το άτομο ως μονάδα μπορεί να ενεργήσει πολύ αντίθετα από ό, τι το ίδιο άτομο, ως μέρος ενός πλήθους.
Το βιβλίο είναι δομημένο με τρόπο που ακούγεται πολύ εύκολα. Λύνει πολλές αναφορικά αναφορικά με μία απορία που μας έχει απασχολήσει όλους κατά καιρούς:
“Γιατί οι άνθρωποι ενεργούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο;”

Ο λόγος που το επιλέξαμε ως Auvril Audiobook:

Θα σου δώσει μία ξεκάθαρη ιδέα για το πώς διαχειρίζονται οι μάζες. Μερικές φορές μπορεί να είναι καλό, αλλά μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε άσχημα αποτελέσματα.
Είναι ιδανικό για όλους όσους αναρωτιούνται γιατί οι άνθρωποι λειτουργούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο, όταν υπάρχουν επιχειρήματα και αποδείξεις που τους αποδεικνύουν ότι δεν είναι ο καλύτερος, ή μπορεί να είναι και ψέμα. Τι είναι αυτό που μπορεί να μας κάνει να αλλάξουμε άποψη, ακόμη κι αν μέχρι χθες λειτουργούσαμε εντελώς διαφορετικά;

Πάρε μία γεύση:

Auvril Audiobook releases

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *