Στο Audiobook “Now & Zen” ακούμε ιστορίες που τις διαπερνά μία συμπαγής και συνεπής φιλοσοφική και πνευματική ραχοκοκαλιά. Ιδέες που βρίσκουμε στον Επίκουρο, στον Κομφούκιο, στον Λάο Τζου, και σε άλλους.

Τι να τις κάνεις, όμως, τις φιλοσοφίες και τις πνευματικές διδασκαλίες, αν δεν βρεις τον τρόπο να τις κάνεις οδηγό για τη ζωή σου; Κι αν αντέξεις τον σκληρό δρόμο της συνέπειας, πού θα σε οδηγήσει αυτός;

Άκουσέ το, αποκλειστικά από την Auvril Education.

 

Περιγραφή αυτού του Audiobook

Οι περισσότερες από τις ιστοριούλες που ακολουθούν είναι απόνερα στοχασμών που προέκυψαν κατά τη συγγραφή του βιβλίου μου Ο σιωπηλός Μπου, που κυκλοφόρησε το 2018 από τις εκδόσεις Ελκυστής. Αρκετές απ’ αυτές εμφανίστηκαν εκείνη την περίοδο σε όνειρά μου· άλλες προέρχονται από άμεσες εμπειρίες, άλλες, κυρίως διάλογοι, από διδάγματα ανθρώπων που γνώρισα στις αναζητήσεις μου. Παρ’ όλα αυτά, τις ιστορίες τις διαπερνά μία συμπαγής και συνεπής φιλοσοφική και πνευματική ραχοκοκαλιά. Υπάρχει άραγε αυτός ο ‘απρόθυμος δάσκαλος’; Η απάντηση είναι ότι ο δάσκαλος του βιβλίου είναι δικό μου κατασκεύασμα, αλλά ο χαρακτήρας του, και κάποιες ιστορίες, είναι βασισμένος σε ένα πρόσωπο που συνάντησα τυχαία σε κάποιο από τα ταξίδια μου στην Ινδία. Συνεπώς, το γεωγραφικό πλαίσιο του βιβλίου είναι η Ανατολή και το λειτουργικό είναι η Ινδία (δεν υπάρχουν περιπλανώμενοι ιατροί στην Ευρώπη, ούτε θα τους τιμούσαν ιδιαίτερα αν υπήρχαν). Το φιλοσοφικό πλαίσιο, όμως, είναι παγκόσμιο. Ο ‘απρόθυμος δάσκαλος’ ενσωματώνει ιδέες που βρίσκουμε στον Επίκουρο, στον Κομφούκιο, στον Λάο Τζου, και σε άλλους· φιλοσοφίες, δηλαδή, οι οποίες δεν συμφωνούν αναγκαστικά μεταξύ τους στο σύνολό τους, αλλά ένα χαρακτηριστικό τους είναι ότι δεν περιέχουν την ιδέα του αβρααμικού Θεού, ούτε έχουν να κάνουν με μια μεταφυσική ανάγνωση της πραγματικότητας. Τι να τις κάνεις, όμως, τις φιλοσοφίες και τις πνευματικές διδασκαλίες, αν δεν βρεις τον τρόπο να τις κάνεις οδηγό για τη ζωή σου; Κι αν αντέξεις τον σκληρό δρόμο της συνέπειας, πού θα σε οδηγήσει αυτός; Ο δάσκαλος φαίνεται ότι απαντάει στα ερωτήματα αυτά με τη στάση του: Ο δρόμος πάντα οδηγεί στους άλλους. Άκουσέ το, αποκλειστικά από την Auvril Education.

Auvril Audiobook releases Η Πρόταση του Σαββατοκύριακου

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *