Στα Βουνά της Τρέλας: Ένα Ελληνικό Audiobook για να σε Καθηλώσει!

 

Λίγα Λόγια για τους Gloomy Gentlemen

Είναι Youtubers που εδώ και χρόνια τολμάνε να εξετάσουν τα πιο σκοτεινά κομμάτια αυτού του κόσμου. Ότι αφορά τον κόσμο του Horror και μυστηρίου είναι αυτοί που θα θέλουν να τα ανακαλύψουν μαζί σας. Έτσι, η Auvril Audiobooks συνεργάστηκε μαζί τους για να σου παρουσιάσουν ένα βιβλίο του Lovecraft και αυτό δεν είναι άλλο από τα “Στα Βουνά της Τρέλας”. Φυσικά, μπορείς να το ακούσεις από την Auvril στα ελληνικά σε Audiobook.

Ποιος είναι ο Lovecraft όμως;

Ο Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 1890 στο Πρόβιντενς του Ρόουντ Άιλαντ. Εσωστρεφής, φιλάσθενος και λάτρης της λογοτεχνίας –αλλά και της αστρονομίας– από πολύ νεαρή ηλικία, πέρασε μεγάλες περιόδους της ζωής του απομονωμένος από τον έξω κόσμο.

Κάποτε είπε πως όλες οι ιστορίες μου βασίζονται στη θεμελιώδη υπόθεση πως οι κοινοί ανθρώπινοι νόμοι και τα ανθρώπινα συναισθήματα δεν έχουν καμιά ισχύ και σημασία στο σύμπαν.

Η δουλειά του Lovecraft έχει επηρεάσει πολλά στην σύγχρονη κουλτούρα, από τον Steven King μέχρι και Video Games και πολλές ταινίες τρόμου. Έτσι, και η Auvril Audiobooks επέλεξε να σου παρέχει αυτό το ταξίδι του μυστηρίου σε ένα ελληνικό audiobook!

Στα Βουνά της Τρέλας:

Μία από τις πλέον γνωστές ιστορίες –και για κάποιους η κορυφαία- του Χ. Φ. Λάβκραφτ φέρνει τον αναγνώστη αντιμέτωπο τόσο με την ανεξερεύνητη τότε Ανταρκτική όσο και με την καταγωγή αρκετών στοιχείων της Μυθολογίας Κθούλου.

Ο καθηγητής Dyer, ένας εξέχων γεωλόγος, μαθαίνει ότι μια επιστημονική αποστολή θα αναχωρήσει σύντομα για την Ανταρκτική ακολουθώντας τα βήματα του ταξιδιού που είχε κάνει ο ίδιος, λίγα χρόνια πριν. Με την ελπίδα να αποτρέψει την προσπάθεια, ο Dyer αποφασίζει να κάνει μια πλήρη αφήγηση των τραγικών γεγονότων που είχε επιζήσει, αυτή τη φορά χωρίς να παραλείψει τα αποσπάσματα για τα οποία είχε σιωπήσει κατά την επιστροφή του, από φόβο μήπως τον θεωρήσουν τρελό.

Η νουβέλα Στα Βουνά της Τρέλας γράφτηκε το 1931, ενώ το 2006 ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο έγραψε σενάριο για την κινηματογραφική της μεταφορά. Και μπορεί ακόμη να παραμένει για τον ίδιο ένα όνειρο, οι τελευταίες πληροφορίες όμως λένε πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να το πραγματοποιήσει σε συνεργασία με την πλατφόρμα Netflix.

Άκουσε το Audiobook εδώ ή πρόσθεσε το στην Playlist σου για αργότερα!

Απόλαυσε αμέσως μετά μέσα από τους Gloomy Gentlemen στο νέο τους επεισόδιο στο YouTube το ταξίδι στα μυστήρια του Lovecraft και όχι μόνο.

Εσύ ακόμα να ακούσεις το ελληνικό audiobook του Lovecraft;

Δες ακόμα

Video

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *