Mythologist | 2+1 Audiobooks για την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία και Φιλοσοφία 🏛

Σε συνεργασία με τον the Mythologist σου προτείνουμε 2+1 audiobooks μας σχετικά με την αρχαία Ελλάδα 

Ποιος είναι ο Mythologist;

Ο Κωνσταντίνος ή αλλιώς The Mythologist και μέσα από τις σπουδές του στην αρχαιολογία έμαθε να αγαπάει τη Μυθολογία! Έτσι, αποφάσισε να μοιραστεί μύθους για θεούς, ήρωες και τέρατα αλλά και άλλες περίεργες ιστορίες  στο κανάλι του στο YouTube!

#1 Τα σπουδαία κατορθώματα του Ηρακλή της μυθολογίας έγιναν audiobook

Οι Εκδόσεις Φουρφούρι, σε συνεργασία με την Auvril Audiobooks, μεταφέρουν τους δώδεκα σπουδαιότερους άθλους του πιο γνωστού ήρωα της ελληνικής μυθολογίας, του Ηρακλή, σε ένα μοναδικό audio book, δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς τους φίλους να απολαύσουν τις περιπέτειές του μέσα από μια ρεαλιστική αφήγηση.

«Α, δεν θα νυχτώσουμε εδώ, με εσένα», λέει ο Ηρακλής και δίνει μια μπουνιά στο λιοντάρι. Το λιοντάρι είδε αστεράκια. Μετά το έπιασε με τις μπρατσάρες του και το έσφιξε, το έσφιξε δυνατά, πιο δυνατά, πάει το λιοντάρι, τα κακάρωσε. 

Όταν το σκότωσε σκέφτηκε ότι μπορούσε να κάνει το δέρμα του λιονταριού πανοπλία. Έτσι, έβγαλε το δέρμα του λιονταριού, το φόρεσε και γύρισε στο παλάτι, όπου ο Ευρυσθέας έκανε πάρτι γιατί νόμιζε ότι ο Ηρακλής σκοτώθηκε.

Το Λιοντάρι της Νεμέας, η Λερναία Ύδρα, οι Στυμφαλίδες Όρνιθες, οι Στάβλοι του Αυγεία και όλα τα μεγάλα κατορθώματα του Ηρακλή, σε ένα σούπερ παραμύθι-αφήγηση, για παιδιά που αναζητούν κι άλλα ερεθίσματα που προσφέρουν γνώσεις και ψυχαγωγία, πέρα από αυτό της παραδοσιακής ανάγνωσης.

#2 Ο θεός του γλεντιού σε audiobook!

Οι Εκδόσεις Φουρφούρι, σε συνεργασία με την Auvril Audiobooks, μεταφέρουν
την ιστορία του Διονύσου, θεού του γλεντιού και του κρασιού, σε ένα μοναδικό audio
book, δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς τους φίλους να απολαύσουν τις
περιπέτειές του μέσα από μια ρεαλιστική αφήγηση.

«Όσο όμως κι αν ταξίδευε ο Διόνυσος, τόσο περισσότερο στεναχωριόταν που ήταν
μακριά από την Ελλάδα και ενώ τον αγαπούσαν όλοι οι λαοί, οι Έλληνες δεν τον
ήξεραν καν, παρά μόνο οι Θηβαίοι που του έστελναν δώρα και του έλεγαν να γυρίσει
στην πόλη τους να ξαναγλεντήσουν, όπως τότε που μέθυσαν όλοι στο παλάτι του
θείου του.
Τελικά μια μέρα ο Διόνυσος το αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα και εάν οι άλλοι
θεοί τον έδιωχναν, τότε θα τους πολεμούσε. Άλλωστε είχε μεγαλώσει και είχε γίνει
άνδρας.
Έτσι πήρε τον δρόμο για την Ελλάδα κι όταν έφτασε στην Μικρά Ασία, εκεί που ήταν
η Σμύρνη, βλέπει κάτι παράξενα πλάσματα που είχαν σώμα και κεφάλι ανθρώπινο,
αλλά ουρές και αυτιά αλόγου και πόδια γαϊδάρου.»

Ακούστε τον μύθο του Διονύσου και πως έφθασε να ταυτιστεί με τις γιορτές και τα καρναβάλια και να αγαπηθεί από τους Έλληνες. Για παιδιά που αναζητούν επιπλέον ερεθίσματα που προσφέρουν γνώσεις και ψυχαγωγία, πέρα από αυτό της παραδοσιακής ανάγνωσης.

#3 Το Συμπόσιον του Πλάτωνος είναι ένα από τα κορυφαία δημιουργήματα του αρχαιοελληνικού και γενικότερα του ανθρώπινου πνεύματος.

Με το ενδιαφέρον που παρουσιάζει το θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο του προβληματισμού, με τον πλούτο του περιεχομένου και την καλλιτεχνική του μορφή (καθώς σκέψη και λόγος συνυφαίνονται σε μια εκπληκτική ενότητα, όσο ίσως σε καμιά άλλη φιλοσοφική συγγραφή) απέσπασε την αναγνώριση και τον θαυμασμό των ανθρώπων που έχουν γνήσια πνευματικά ενδιαφέροντα και συναισθηματική ευαισθησία.

Ταυτόχρονα υπήρξε μια μόνιμη πρόκληση, ήδη από την αρχαιότητα, για τους φιλοσόφους και τους φιλολόγους, ώστε να στραφούν στην πολύπλευρη και σε βάθος μελέτη του έργου: εντόπισαν τα προβλήματα κατανόησης και προσπάθησαν να δώσουν ικανοποιητικές απαντήσεις.

Μια συνοπτική έκθεση των αποτελεσμάτων της φιλολογικής και φιλοσοφικής έρευνας του Συμποσίου θα επιχειρηθεί να δωθεί , ξεκινώντας με την πολύ χρήσιμη, πάντοτε, ονομάτων επίσκεψιν, που αφορά στον τίτλο του πλατωνικού έργου.

Εσύ ακόμα να ακούσεις τις προτάσεις του The Mythologist για την Αρχαία Ελληνική Μυθολογίακαι Φιλοσοφία;

Άκουσε ακόμα

Σου προτείνουμε το Audiobook

Auvril Tips Video

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *