Κι αν, αντί να μαλώνεις τον εαυτό σου κάθε φορά που νιώθεις ότι τεμπελιάζεις, αγκάλιαζες αυτές τις στιγμές με χιούμορ, τις ζούσες και μετά απλά συνέχιζες τη ζωή σου σαν το δημιουργικό ον που πραγματικά είσαι;

Η τεμπελιά είναι μία έννοια ταμπού από πολλές απόψεις. Η κοινωνία δεν αγαπάει τους τεμπέληδες, τους κατακρίνει. Κανένας εργοδότης δε θέλει να έχει στο περιβάλλον του έναν τεμπέλη για εργαζόμενο. Οι γονείς ντρέπονται για το κακό που τους έτυχε και, το ακόμη χειρότερο; Τρέμουν στην πιθανότητα να πάνε στο σχολείο και να ακούσουν από τον δάσκαλο να λέει τις ακόλουθες λέξεις:
“Δε διαβάζει, είναι τεμπέλης.”

Είμαστε όμως στην πραγματικότητα τεμπέληδες;

Ή μήπως, μέσα στην έντονη καθημερινότητά μας έχουμε και κάποιες στιγμές που οι ρυθμοί πέφτουν και χρειαζόμαστε λίγο ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό μας. Μήπως η τεμπελιά είναι απλά μία ένδειξη ότι ο άνθρωπος πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω και να επιτρέψει στον ίδιο και το σώμα του να αφομοιώσει τη ζωή;

Αυτή την οπτική έρχεται να μας ξυπνήσει το “Οι τεμπέλικες σκέψεις ενός τεμπέλη” του Τζέρομ Κλάπκα Τζέρομ, το οποίο μπορείς να το ακούσεις σε μορφή audiobook από την Auvril, και σε αφήγηση του κ. Ηλία Σακαλάκ. Συγκεκριμένα, έπειτα από την αφήγησή του ο κ. Σακαλάκ μας είπε:

“Κάποιος που θα το διαβασει (η καλύτερα θα το ΑΚΟΥΣΕΙ), θα νιώσει ακόμη πιο κοντα στο κείμενο του συγγραφέα. Θα το ΖΗΣΕΙ από πολύ πιο κοντά, θα ταυτιστεί ενδεχομένως μαζί του σε κάποια πράγματα και αν του αρέσει η φωνή και ο τρόπος της αφήγησης θα αναζητήσει το επόμενο βιβλίο από την AUVRIL! :)”

Στο ακόλουθο video μπορείς να ακούσεις την περίληψη του βιβλίου από τον αφηγητή μας:

Σου ακούγεται ενδιαφέρον; Απόκτησέ το σήμερα σε εορταστική τιμή. Θα το βρεις εδώ.

Auvril Audiobook releases

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.