Ένας διαχρονικός οδηγός ηγεσίας που σου διδάσκει τον δρόμο προς τη νίκη.

Για κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται να εξελιχθεί οι έννοιες της στρατηγικής και της ηγεσίας αποτελούν προτεραιότητα στη ζωή του. Στο ταξίδι της αυτογνωσίας χρειάζονται η παρατήρηση, η υπομονή και η ανακάλυψη του εσωτερικού “γνωρίζω” που βρίσκεται πάντα εκεί και στέλνει την προσοχή μας στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή.

Όλα αυτά αποτελούν χαρακτηριστικά των πιο γνωστών ηγετικών προσωπικοτήτων της ιστορίας.

Η καθημερινή ζωή μπορεί να συσχετιστεί με ένα πεδίο μάχης. Ο άνθρωπος της σύγχρονης εποχής χρειάζεται να μπει μέσα σε αυτό το πεδίο καθημερινά και να αποφασίσει αν θέλει να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, με σκοπό την επίτευξη ενός ανώτερου σχεδίου. Του σκοπού της ζωής του.

Η απόφαση να ζήσουμε τη ζωή μας ως η βέλτιστη εκδοχή του εαυτού μας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται καθοδήγηση, έμπνευση και πρακτικά εργαλεία που μπορεί κάποιος να πάρει και να εφαρμόσει στην καθημερινότητά του.

Η “Τέχνη του Πολέμου” του Sun Tzu αποτελεί έναν τέτοιο οδηγό. Μέσα στις σελίδες του θα βρεις συμπυκνωμένη γνώση και σοφία που θα σε βοηθήσουν να δεις εντελώς διαφορετικά τη λειτουργία μίας ομάδας, έχοντας ως κύριο σκοπό την πορεία της προς την επιτυχία.

Υπάρχουν δύο ομάδες ανθρώπων: Αυτοί που αφήνονται έρμαια των καταστάσεων της καθημερινότητας και αυτοί που παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους και τη δημιουργούν προσαρμοζόμενοι σε όσα τους επιφυλάσσει το μέλλον.

Αν σε ενθουσιάζει η ιδέα του να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά και να προλαβαίνεις τις καταστάσεις και τους αντιπάλους σου πριν ακόμη το αντιληφθούν, τότε αυτό το βιβλίο είναι για εσένα.

Λίγα λόγια από τον Δημήτρη Κουντουρά, τον αφηγητή αυτού του Auvril Audiobook:

“Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί μία εισαγωγή στον τρόπο σκέψης διοίκησης αλλά και στην επιλογή τακτικών που θα πρέπει ακολουθήσει κάποιος, ο οποίος διεξάγει ένα πόλεμο. Βέβαια, οι συμβουλές αυτές μπορούν να εφαρμοστούν ακόμη και στη σημερινή εποχή, από κάποιον που θέλει να διοικήσει ένα σύνολο ανθρώπων σε μία επιχείρηση. Γεγονός, που καθιστά το έργο αυτό κλασικό και διαχρονικό.

Επιλέγει κάποιος αυτό το βιβλίο ,ο οποίος ενδιαφέρεται να μάθει με εύκολο τρόπο το τι σκέφτονταν οι στρατηγοί εκείνης της εποχής, το πώς αντιμετώπιζαν πιθανά προβλήματα όπως και τον τρόπο οργάνωσης/διαχείρισης μιας ομάδας ανθρώπων κατά την διεξαγωγή ενός πολέμου.”

Στο ακόλουθο video μπορείς να ακούσεις την περίληψη του βιβλίου από τον αφηγητή μας:

Κάποιες εκφράσεις που ξεχωρίσαμε από το βιβλίο και πιστεύουμε ότι θα σου δώσουν έμπνευση:

Προσποιήσου ότι είσαι κατώτερος και ενθάρρυνε την αλαζονεία του εχθρού.

Να φαίνεσαι αδύναμος όταν είσαι δυνατός και δυνατός όταν είσαι αδύναμος.

Η μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς μάχη.

Όταν περικυκλώνεις έναν εχθρό, άφηνέ του μια διέξοδο φυγής.

Το να είσαι ανίκητος εξαρτάται από την άμυνα. Η πιθανότητα να νικήσεις εξαρτάται από την επίθεση.

Οι ευκαιρίες πολλαπλασιάζονται καθώς τις αρπάζουμε.

Θα νικήσει αυτός που ξέρει πότε να πολεμήσει και πότε να μην πολεμήσει.

Ο πολεμιστής είναι δυνατός, όταν αναγκάζει τον εχθρό να του απαντήσει. Είναι αδύναμος, όταν αυτός απαντά στον εχθρό.

Όλος ο πόλεμος βασίζεται στην παραπλάνηση.

Στρατηγική με τακτικούς ελιγμούς είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τη νίκη. Τακτικοί ελιγμοί χωρίς στρατηγική, είναι ο θόρυβος πριν την ήττα.

Οι αρχές της στρατηγικής είναι να ξέρεις το πεδίο μάχης, να ξέρεις τις δυνάμεις του αντιπάλου σου και να κάνεις κάτι που ο αντίπαλος σου δεν περιμένει.

Καθώς οι φωνές δεν μπορούν να ακουσθούν στη μάχη, τύμπανα και τρομπέτες χρησιμοποιούνται. Και καθώς οι στρατιώτες δεν μπορούν να δουν καθαρά, σημαίες, φανταχτερές στολές και λάβαρα χρησιμοποιούνται.

Σου ακούγεται ενδιαφέρον; Μπορείς να ξεκινήσεις να το ακούς από σήμερα. Θα το βρεις εδώ.

Auvril Audiobook releases

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.